Lessons and Courses

Here you can find information of current courses and lessons given by Petteri.

Helsinki

TBA

Online

TBA

Lectures and courses

TBA

For individual lessons, lectures, consulting and courses you can contact me directly at:  Contact me

Student feedback


Oppilas 1

Huikean hyvä ja ammattitaitoinen opettaja! Pedagogiikka läpäisee opetuksen ja lisäksi Petterillä on erityislaatuista sydämen sivistystä. Ilmapiiri ja tunnelma tunneilla on lämmin ja vuorovaikutteinen ja rento. Opetus painottuu nimenomaan lauluun ja opettajalla on koko ajan annettavaa oppilaalle. Ei ole sellainen "läpilaulamisen meininki" vaan oikeasti pedagogisesti rakentuva opetus!! Kiitos!


Oppilas 2

Sain pyynnön laulaa rakkauslaulun ystävieni häissä. Koskaan aikaisemmin en ollut esiintynyt yksin, joten päätin hakea varmuutta kappaleeseen laulutunnin avulla.

Tunnille meno tuntui hyvin jännittävältä, mutta päätin lähestyä Petteriä, jolla tiesin olevan vuosien laulunopetuskokemusta ja ammattitaitoa. Opetuksesta päällimäisenä mieleeni jäi se, miten hyvin hän loi oppimiseen turvallisen ilmapiirin. Sen ansiosta ujostelu muuttui pian rohkeammaksi äänenmuodostamiseksi, sanojen tulkinnaksi ja laulutekniikan vinkeiksi.

Laulutunnilta olin saanut juuri sitä varmuutta ja itseluottamusta, jota kappaleen esittämiseksi tarvitsin! Petterillä on rehellinen ja rohkaiseva ote, jota lämpimästi suosittelen ihan kaiken tasoisille laulajille.


Oppilas 3

Asiantunteva opetus ja toimivat opetusmenetelmät. Lisäksi erittäin hyvä ja turvallinen ilmapiiri. Petteri osaa olla sopivasti ymmärtävä ja sensitiivinen ja kannustaa positiivisen vahvistamisen kautta eteenpäin kuitenkin yhtäaikaa sopivasti vaatien - näin oma kehittymiseni lukuvuoden aikana on ollut hyvää ja sitä on ihmetelty yhdessä. Eikä huumoriakaan ole puuttunut. 


Oppilas 4

Kurssi oli loistava kaikin puolin. Monipuolisuutta tuli äänenkäytön harjoittelu yhdessä laulamisen lomassa. Opetuksen ammattimaisuutta ilmensi se, kuinka tunnin alussa tehtyä harjoitusta sovellettiin sillä kerralla laulettavaan kappaleeseen. Lisäksi opettajan ammatillisesta työkalupakista löytyi aina konsti jos toinenkin niihin kohtiin, joissa tarvitaan laulutekniikkaa. Kurssissa hyvää oli myös huippukiva porukka. Yhdessä laulamisessa hienoa oli harjoitella muiden avulla ja epäonnistua ja yrittää uudelleen kannustavassa ilmapiirissä. Kurssilla porukka edistyi huimasti - esiintyminen oli hieno lopetus kaudelle. Opettaja selkeästi kuunteli oppilaita, mutta otti pedagogisen vastuun ja vei meitä eteenpäin varmalla otteella.


Oppilas 5

Olin pyrkimässä kuoroon ja aiemmasta kuoroilusta oli aikaa kymmenisen vuotta, joten olo oli hyvin epävarma, että miten laulaminen sujuu muualla kuin yksin omassa autossa. Tiesin Petterin muuta kautta ja kysyin onnistuisiko jonkilainen preppaustunti ja kohta oltiinkin pianon äärellä.

Miulla yksinlaulamiseen liittyy paljon jännitystä ja häpeää, mutta Petteri sai yllättävän helposti luotua rennon ja turvallisen olon. Tunnilla käytiin läpi äänenavausta, skaaloja ja sovitettiin tilanteeseen sopivaksi ja treenattiin valitsemani kappale kuoron pääsykoetta varten. Petteri nauhoitti vielä puhelimeeni kappaleesta version, johon pystyin harjoittelemaan. Sain tunnilta itsevarmuutta ja oppeja miten ääntä käyttää ja missä sitä muodostaa ja miten pienetkin asiat voivat vaikuttaa suuresti siihen miltä ääni kuulostaa.

Petterillä on taito selittää asiat niin, että ne on helppo ymmärtää ja siten helpompi myös toteuttaa. Mieleen tunnilta jäi mm. "sisäinen hymy" ja se, että mitä vähemmän stressaan että miten laulaminen sujuu niin sitä paremmin se sujuu. Eväät tunnilta oli ilmeisen hyvät sillä pääsin kuoroon ja nyt sitten säännöllisesti laulaessa on huomannut miten hyvää laulaminen kokonaisvaltaisesti tekee. Petteristä saa asiantuntevan, rennon ja tavoitteellisen opettajan, jolla tuntuu olevan loputon palo oppia laulamisesta. Suosittelen.


Oppilas 6

Soitan kitaraa ja saksofonia, ajattelin hakeutua laulutunneille, jotta voisin laulaa bändeissä taustoja ja pystyisin yksin keikkailessani laulamaan vakuuttavasti ja luottavaisena omiin taitoihini. Musiikkitaustastani riippumatta olen aina ollut hyvin arka laulamaan, ja olen monesti kieltäytynytkin laulamasta erilaisissa tilanteissa, vaikka kynnys laulamiseen olisi ollut hyvin pieni. Soiton- ja laulunopettajista minulla on monelaisia kokemuksia, joten halusin varmistua siitä, että saan oppilasläheistä, rentohenkistä ja ymmärtäväistä opetusta. Itselleni tärkeintä oli löytää oikea opettaja.

Petteristä kuulin tuttaviltani paljon hyvää palautetta, joten päätin kokeilla hänen tuntejaan ensimmäisenä. Ajattelin myös, että miesopettaja sopisi minulle ääneni puolesta paremmin. Heti ensimmäisellä tunnilla minulle tuli vakuuttunut olo siitä, että jätkä kyllä tietää oikeasti mistä puhuu. Petteri osasi ohjastaa minut löytämään sellaisia ääniä ja taitoja, johon ajattelin vain "lahjakkaiden" pystyvän, mutta paljastui että oikeasti se vaatiikin vain paljon työtä. Petterin rennon, ihanan ja mukavan persoonallisuuden lisäksi tunnit olivat selkeästi strukturoituja ja tavoitteellisia. Läksyä sain juuri sopivassa määrin ja kehitystä tapahtui paljon. Kaikkiin tilanteisiin, tunteisiin ja päiväkohtaisiin mielentiloihin Petterillä oli jokin sopiva kikka, mielikuva tai harjoitus, joilla haasteesta päästiin eteenpäin ja sitä pystyttiin työstämään.

Itse pidin tunneista paljon ja odotin niitä aina innolla, vaikka läksyt jäivät välillä tekemättä. Palautetta sain paljon ja tunneilla laulettiin paljon. Palautteesta ei kertaakaan jäänyt huono fiilis, vaan aina tuntui siltä, että kehitystä tapahtuu ja tätä minä vielä haluan parantaa. Peukutan Mansikan tunteja ehdottomasti! Sain laadukasta ja ammattitaitoista opetusta ja lisäksi paljon itsevarmuutta!


Oppilas 7

Hakeuduin Petterin opetukseen erästä musikaaliprokkista varten. Olen harrastanut jo pitkään laulua, mutta koin, että tarvitsin apua ja opetusta esityskappaleitteni kanssa. Tiesin, että Petterillä on itsellään vahva osaaminen kyseisen genren mukaisesta laulamisesta, niin lauluteknisesti että näkemyksellisesti. Tästä syystä hakeuduin juuri hänen tunneilleen.

Laulutunnit sujuivat hyvin, ja sain nopeasti kiinni siitä, mitä Petteri minulle havainnollisti ja opetti. Tunneilla oli kannustava ja turvallinen ilmapiiri, hauskuutta unohtamatta!

Laulutunneilla hioimme esityskappaleitani, ja sain niihin aivan uudella tavalla voimaa ja soivuutta, verrattaen siihen, mitä ne olivat ennen Petterin laulutunneille menemistä. Merkittävimmät asiat olivat mikstiin (mixed voice) tutustuminen ja treenaaminen, jolloin sain ylä-ääniin paljon enemmän voimaa ja soivuutta. Laulutunneilta sain hyviä eväitä omiin laulutreeneihin, sekä lisää itsevarmuutta ja uskoa omaan ääneeni.

Suosittelen Petteriä ehdottomasti kaikille niille, jotka haluavat kehittyä laulussa, ja löytää äänestään aivan uudenlaisia sävyjä ja värejä. Ennen tunneille menoa en nimittäin olisi osannut uskoa, että ääneni edes pystyisi taipumaan moiseen!


Would you like to try a voice lesson?